Psykofyysinen fysioterapia

Keho ja mieli muodostavat kokonaisuuden ja ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Kehon tuntemukset vaikuttavat mieleen, toisaalta tunteet ja ajatukset heijastuvat liikkumiseen ja kokemukseen omasta kehosta. Esimerkiksi syömishäiriö, masennus tai suru saattavat saada aikaan kehollisia tuntemuksia kuten kipua, lihasjännitystä, vatsaoireita, sydämen tykytystä ja huimausta. Yhtälailla kroonisen kivun tai sairauden kanssa elävä saattaa huomata elämän ilon olevan kadoksissa ja turhautumisen nousevan pintaan. Psykofyysisellä fysioterapialla pyritään palauttamaan kehon ja mielen tasapaino, antamaan asiakkaille selviytymiskeinoja ja ratkaisumalleja. Psykofyysisessä fysioterapiassa tehdään mm. hengitys- ja kehotietoisuusharjoituksia, rentoututustekniikoita ja oman liikkeen havainnointia.

Ajanvaraukseen ja hinnastoon pääset täsä linkistä

Yksilöllinen psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysiseen fysioterapiaan voi tulla ilman lähetettä tai lääkärin fysioterapialähetteellä (SV3FM), jolloin terapiasta voi hakea Kelan korvauksen.

Psykofyysinen fysioterapia voi toimia myös osana "perinteistä" fysioterapiahoitojaksoa. Tämä palvelee erityisesti niitä asiakkaita jotka hyötyvät psykofyysisen lähestymistavan lisäksi myös esim. fascia käsittelystä.

Otan asiakkaita vastaan myös Kuntovire Oy:n tiloissa Turengissa ja Riiimäellä. Kuntovire Oy:n sivuille pääset tästä linkistä

Psykofyysinen luontoterapia

Psykofyysisessä luontoterapiassa yhdistyvät luonto elvyttävänä ympäristönä ja luontoyhteysharjoitukset fysioterapeuttisiin ja ratkaisukeskeisiin menetelmiin.

Psykofyysinen luontoterapia soveltuu kaikille ihmisille, jotka haluavat parantaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan. Se sopii erityisesti erilaisista mielen haasteista kärsiville henkilöille, kuten mm.uupumus, stressi, ahdistus ja paniikkihäiriöt, sosiaalinen jännittäminen ja pelot sekä päihderiippuvuus.