Ratkaisukeskeinen terapia

Ratkaisukeskeinen psykoterapia on asiakaskeskeinen, tavoitteellinen, tulevaisuussuuntautunut, vuorovaikutuksellinen ja voimavarakeskeinen psykoterapian muoto.

Helposti ymmärrettynä tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaalla itsellään on avaimet omaan hyvinvointiinsa, terapeutti auttaa löytämään ne ja avaa uusien näkökulmien mahdollisuuksia. Ratkaisukeskeisessä työskentelyssä keskiössä eivät ole varsinaisesti itse ongelmat, vaan tavoitteet, mitä haluaa ongelman tilalle saavansa. Ratkaisuja ja muutosta vaikeaan elämäntilanteeseen ei tarvitse etsiä ryppyotsaisesti, vaikeidenkin asioiden työstäminen positiivisella otteella tekee tästä työskentelytavasta sekä tehokkaan, että myös asiakkaalle toivoa ja uskoa muutokseen herättävän.

Minäkö terapiaan?


Ratkaisukeskeinen terapia sopii niin yksilöille, pareille kuin perheillekin. Jokaisen omat henkilökohtaiset tavoitteet määrittävät terapian sisällön ja keston. Jo yksi tapaaminen voi olla suuntaa muuttava, usein terapiakertoja on 3-7. Ei ole liian pientä tai liian
isoa haastetta, jonka terapeuttisesta käsittelystä ei olisi hyötyä

Terapiaan et tarvitse lääkärin lähetettä tai diagnoosia!


Terapia on mahdollista myös skype etäyhteyden välillä. Aina ei ole helppoa ottaa ensimmäistä askelta avun hakemiseen. Etäterapia on turvallinen ja helppo tapa saada keskusteluapua kotisohvallesi. Etäterapia ei vaadi tietoteknistä osaamista, ota yhteyttä niin kerron lisää! Etäterapian ensimmäinen tapaaminen on aina maksuton.

Nettiajanvaraukseen pääset tästä linkistä

Luonto ja eläimet kuntoutuksen tukena

Ihmisen ja ympäristön välinen suhde vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin, niin fyysiseen kuin psyykkiseen. Luonto antaa hyvinvointia tukevat puitteet myös terapialle.

Käytän työssäni sekä luonto- että eläinavusteisia työtapoja, silloin kun se asiakkaalle on sopivaa ja mieluista. Asiakkaan niin halutessa, voimme sopia tapaamisen esim. metsään, luontopolulle tai vaikkapa kodalle nuotion ääreen.

Terapeutisen keskustelun lisäksi luonnossa on mahdollista tehdä myös ns. luontoyhteysharjoitteita, joiden tarkoituksena on avartaa yksilön näköaloja, löytää ihmisen omia voimavaroja sekä tuottaa rentoutumisen tunnetta.

Voit lukea lisää ekopsykologiasta ja luontomenetelmistä Green Care Finlandin sivuilta.

Luonto ja eläinavusteiset menetelmät sopivat myös työnojaukseen ja psykofyysiseen fysioterapiaan!