Terapeuttisi

Koulutukseni ja työhistoriani

Opiskelen parhaillaan ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi. Aiemmalta koulutukseltani olen fysioterapeutti YAMK (Master of health promotion), ratkaisukeskeinen terapeutti Post-Graduate Diploma in solution focused therapy, III-tason PhysioPilates ohjaaja, muistihoitaja. Koska pidän opiskelusta ja uuden oppimisen tuomasta draivista on minulle kertynyt myös useita alan lyhyempiä koulutuksia ja mm. mentorointi- ja green care toiminnasta.

Olen toiminut yrittäjänä ja työnantajana usean vuoden ajan sekä toiminut toimipaikkavastaavana sote-alalla ja työterveyshuollossa fysioterapeuttina.


Miten minusta tuli ratkaisukeskeinen terapeutti?

Uskoisin että tarkoituksella.

Valmistuin fysioterapeutiksi 2007 ja perustin haaveitteni mukaisesti Fysio ilona Oy:n heti tämän jälkeen. Sain tehdä unelmatyötä kokonaisvaltaisen kuntoutuksen parissa usean vuoden ajan, kunnes sairastuin vakavasti ja liikunnan ammattilaisena sain elämäni haasteen opetellessani uudenlaisen elämän pyörätuolin käyttäjänä.

Kuntoutuessani jouduin mylläämään kaikki käsitykseni itsestäni ja siitä mitä on hyvä elämä. Helppoa se ei ollut. Vaikka olin aiemin tehnyt kuntoutustyötä tiedostaen kehon ja mielen yhteyden, konkretisoitui se nyt omalla kohdalla. Kiinnostukseni psykofyysiseen ihmiskäsitykseen ja menetelmiin, sekä ratkaisukeskeiseen itsensä kehittämiseen antoivat minulle kovasti kaipaamiani työkaluja kuntoutumiseen ja hyväksymiseen.

Ja se metsä. Luonto toimi kuntoutumiseni kehyksenä ja on edelleen minulle paikka rauhoittua, ladata akut, nauttia ja iloita. Nyt jalat jo kantavat ja nautin luonnossa liikkumisesta. Tunturin laella ongelmat saavat uudet mittasuhteet.

Voisi ajatella, että tarinani on kertomus siitä miten kaikki meni pieleen. Minulle se on kuitenkin merkki siitä, miten näkökulmaa vaihtamalla ja uudelleen määrittelemällä menetys voi muodostua mahdollisuudeksi. Uskon että omakohtainen kokemus kroonisen kivun kanssa elämisestä ja toimintakyvyn vajeista antavat minulle ymmärrystä kohdatessani asiakkaita, jotka ovat ehkä kokeneet elämässään menetyksiä, luopuvat vanhasta ja ovat uuden edessä.

Kun tarvitset tukea matkalla kohti omia unelmiasi, olen sinua varten.

terkuin, Outi